samsun erkek arayan kadınlar
Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfa DÜNYA Sırp lider Vucic: NATO'dan Kosova'daki Sırpları korumasını rica ediyorum

Sırp lider Vucic: NATO’dan Kosova’daki Sırpları korumasını rica ediyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, NATO’dan, Kosova’daki Sırpları koruması talebinde bulundu.

Vucic, başkent Belgrad’da, Napoli’deki Mütteffik Müşterek Kuvvetler Komutanı Amiral Stuart Benjamin Munsch ve Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon’u kabul ederek yetkilileri, son dönemde Kosova ile yaşanan gerginliğe ilişkin bilgilendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vucic, görüşmeye ilişkin, “Amiral Muncsh ile oldukça iyi bir görüşme gerçekleştirdik. NATO’dan Kosova’daki Sırpları korumasını rica ediyorum. Sırbistan’ın askeri tarafsızlık tutumuna anlayış gösterdikleri için de teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Vucic ayrıca, Slovenya ile ekonomi alanında iş birliğini artırarak devam ettireceklerini ifade ederek “Fajon’a, Kosova’daki gelişmelere ilişkin bilgi verdim. Slovenya’ya, Sırbistan’ın Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini desteklediği için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Fajon da Sırbistan’a AB yolunda her zaman destek vereceklerini belirterek, “AB’nin arabuluculuğunda yapılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci’nin sorunların çözümünden en iyi yol olduğu kanaatindeyim.” değerlendirmesinde bulundu.

Kosova-Sırbistan gerginliği

Eski Sırp polis memuru Dejan Pantic’in gözaltına alınmasının ardından Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükselmişti.

Pantic’in gözaltına alınmasına tepki gösteren Kosovalı Sırplar, 10 Aralık’tan bu yana Jarinje ve Bernjak sınır geçişlerine kurdukları barikatlarda nöbet tutuyor.

AB, NATO ve ABD, Kosova’nın kuzeyindeki gerginliğin düşürülmesi ve barikatların kaldırılması çağrısı yapmış; Sırbistan, KFOR’a Sırp ordusu ve polisinin Kosova’nın kuzeyinde konuşlandırılması için talepte bulunmuştu.

Sırbistan, 2008’de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı kendi toprağı olarak görüyor.

Belirli aralıklarla karşı karşıya gelen Sırbistan ve Kosova, AB arabuluculuğunda 2011’de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci kapsamında ilişkilerin normalleşmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanıması için ortak bir yol bulmaya çalışıyor.​​​

(AA)

Kaynak: T24

ÖNE ÇIKANLAR

AB: Çin’e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

AB: Çin'e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırı sağcı bakanın Mescid-i Aksa’ya “baskın” yaptığını söyledi: Provokatif eylemi kınıyoruz

İsrail'de Netanyahu-aşırı sağ işbirliğinin, Türkiye ile normalleşmeyi olumsuz etkileyebileceği konuşuluyordu

Black Eyed Peas’in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Black Eyed Peas'in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Most Popular

BAŞKAN GÜLPINAR’IN BURS TARİHİ VE KRİTERLERİ BELLİ OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dilegetirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonrailk adımı attı.

Suruç’ta DEM Parti Eş Başkanları Göreve Resmen Başlıyor!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde DEM Parti'ye önemli bir zafer kazandıran Eş Başkanlar Ayten Kaya ve Müslüm Baran, seçim...

DEM Partili Serra Bucak Küçük’e Mazbata Verilmiyor İddiası!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na yüzde 64.06 oy oranıyla seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, mazbatasını almak üzere gittiği YSK'da beklenmedik bir...

BAŞKAN BAYDİLLİ SEYRANTEPE’DE ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçim çalışmaları kapsamında Seyrantepe Mahallesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek yeni dönemde hizmetlerin devamı için destek istedi

KARAKÖPRÜ’DE RAMAZAN ÇOCUKLAR İÇİN KEYİFLİ GEÇİYOR

Karaköprü Belediyesinin düzenlediği Ramazan şenlikleri ile çocuklar çok eğlenirken, yetişkinlerin de iftar sonrası zamanını dolu dolu geçirmesi sağlanıyor.
izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan