samsun erkek arayan kadınlar
Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana Sayfa DÜNYA AB: Çin'e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

AB: Çin’e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Covid-19 vakalarının arttığı Çin’e aşı dahil her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

AB Komisyonu sözcülerinden Tim McPhie, AB Komisyonunun Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides’in Çinli muhataplarıyla görüşerek destek mesajı verdiğini belirtti.

Destek kapsamında Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların da bulunduğunu kaydeden McPhie, AB’nin salgın döneminde edindiği tecrübeyi de aktarabileceğini dile getirdi.

AB yetkilileri, olası aşı desteği konusunda detay vermekten kaçınıyor. AB yönetimi, Çin’den Avrupa ülkelerine gelen yolculara test mecburiyeti getirilmesi gibi önlemler konusunda ise hala ortak bir tutum belirlemiş değil.

AB yetkililerinin aktardığına göre, ülkelerinin sağlık uzmanlarından oluşan bir heyet, bugün toplantı yaparak durumu değerlendirecek. Yarın da daha geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak.

AB sözcülerinden McPhie, yarınki toplantının, “kriz yönetimi” içerikli olacağını sadece Çin’den gelen yolculara yönelik olası tedbirlerin ele alınmayacağını, genel olarak Covid-19 salgınına karşı son durumla ilgili değerlendirme yapılacağını belirtti.

Çin’de vakaların hızla artmasının ardından İtalya, İspanya, Fransa gibi bazı AB ülkeleri, Çin’den gelen yolculara negatif Covid-19 testi sunma mecburiyeti gibi önlemler almıştı. Bazı ülkeler ise her ülkenin kendi tedbirini alması yerine ortak tutum belirlenmesi gerektiğini savunuyor.

(AA)

Kaynak: T24

ÖNE ÇIKANLAR

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırı sağcı bakanın Mescid-i Aksa’ya “baskın” yaptığını söyledi: Provokatif eylemi kınıyoruz

İsrail'de Netanyahu-aşırı sağ işbirliğinin, Türkiye ile normalleşmeyi olumsuz etkileyebileceği konuşuluyordu

Black Eyed Peas’in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Black Eyed Peas'in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

ABD Kongresi’nin ilk Z kuşağı üyesi başkentte kendine ev bulamadı

Maxwell Frost kampanya sürecinde borca girdi, başvurusu reddedildi

Most Popular

BAŞKAN GÜLPINAR’IN BURS TARİHİ VE KRİTERLERİ BELLİ OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dilegetirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonrailk adımı attı.

Suruç’ta DEM Parti Eş Başkanları Göreve Resmen Başlıyor!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde DEM Parti'ye önemli bir zafer kazandıran Eş Başkanlar Ayten Kaya ve Müslüm Baran, seçim...

DEM Partili Serra Bucak Küçük’e Mazbata Verilmiyor İddiası!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na yüzde 64.06 oy oranıyla seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, mazbatasını almak üzere gittiği YSK'da beklenmedik bir...

BAŞKAN BAYDİLLİ SEYRANTEPE’DE ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçim çalışmaları kapsamında Seyrantepe Mahallesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek yeni dönemde hizmetlerin devamı için destek istedi

KARAKÖPRÜ’DE RAMAZAN ÇOCUKLAR İÇİN KEYİFLİ GEÇİYOR

Karaköprü Belediyesinin düzenlediği Ramazan şenlikleri ile çocuklar çok eğlenirken, yetişkinlerin de iftar sonrası zamanını dolu dolu geçirmesi sağlanıyor.
izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan