samsun erkek arayan kadınlar
Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfa DÜNYA KKTC’de sokağa çıkma yasağı uzatıldı

KKTC’de sokağa çıkma yasağı uzatıldı

KKTC’de sokağa çıkma yasağı uzatıldı / Haberimo.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kararlar doğrultusunda kısmi sokağa çıkma yasağı 8 Mart’a kadar uzatıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, corona virüsü salgınına ilişkin yeni Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı yeni kararlar doğrultusunda KKTC’de bu ayın ilk haftasından bu yana devam eden kısmi sokağa çıkma yasağı bir kez daha uzatıldı.

8 MART’TA KADAR UZATILDI

Başbakan Saner tarafından yapılan açıklamada, daha önce ülke genelinde 1 Mart’a kadar yürürlükte kalacağı açıklanan kısmi sokağa çıkma yasağının 8 Mart’a kadar uzatıldığı kaydedildi. Yeni karara göre, 1-8 Mart tarihleri arasında saat 21:00’den sabah saat 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Üst Kurul’un yaptığı öneri çerçevesinde, hafta içi bar, kafe, restoran gibi iş yerleri haricindeki tüm işletmeler hizmet verebilecek. Cumartesi günü ise market, fırın, kasap ve restoranlar akşam saat 20.00’ye kadar paket servisle hizmet verebilecekken, diğer işletmeler faaliyet gösteremeyecek.

Lefkoşa ve Girne’den diğer ilçelere geçişler, ilçe denetim kurullarına bağlı olurken, Girne ve Lefkoşa arasında denetim yapılmayacak. Kuaför, berber ve güzellik salonları, 3 Mart tarihine kadar PCR testlerini tamamlamak kaydıyla, randevulu olarak, Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği esaslar çerçevesinde işe başlayabilecek.

KKTC’DE SON 24 SAATTE 27 YENİ VAKA

KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, ülkede son 24 saatte 5 bin 92 test yapıldığını ve 16’sı yerel olmak üzere 27 yeni corona virüsü vakası tespit edildiğini duyurdu.

Üstel, toplam vaka sayısının 3 bin 383’e yükseldiğini ve 381 kişinin tedavisinin devam ettiğini aktardı. Yoğun bakımda 2 kişi olduğunu belirten Üstel, 23 kişinin ise taburcu edildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu,Başbakan,Corona,Cumartesi,Cumhurbaşkanı,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,Lefkoşa,Recep Tayyip Erdoğan,Sağlık,Sağlık Bakanı,Sağlık Bakanlığı

ÖNE ÇIKANLAR

AB: Çin’e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

AB: Çin'e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırı sağcı bakanın Mescid-i Aksa’ya “baskın” yaptığını söyledi: Provokatif eylemi kınıyoruz

İsrail'de Netanyahu-aşırı sağ işbirliğinin, Türkiye ile normalleşmeyi olumsuz etkileyebileceği konuşuluyordu

Black Eyed Peas’in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Black Eyed Peas'in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Most Popular

BAŞKAN GÜLPINAR’IN BURS TARİHİ VE KRİTERLERİ BELLİ OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dilegetirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonrailk adımı attı.

Suruç’ta DEM Parti Eş Başkanları Göreve Resmen Başlıyor!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde DEM Parti'ye önemli bir zafer kazandıran Eş Başkanlar Ayten Kaya ve Müslüm Baran, seçim...

DEM Partili Serra Bucak Küçük’e Mazbata Verilmiyor İddiası!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na yüzde 64.06 oy oranıyla seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, mazbatasını almak üzere gittiği YSK'da beklenmedik bir...

BAŞKAN BAYDİLLİ SEYRANTEPE’DE ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçim çalışmaları kapsamında Seyrantepe Mahallesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek yeni dönemde hizmetlerin devamı için destek istedi

KARAKÖPRÜ’DE RAMAZAN ÇOCUKLAR İÇİN KEYİFLİ GEÇİYOR

Karaköprü Belediyesinin düzenlediği Ramazan şenlikleri ile çocuklar çok eğlenirken, yetişkinlerin de iftar sonrası zamanını dolu dolu geçirmesi sağlanıyor.
izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan