samsun erkek arayan kadınlar
Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana Sayfa DÜNYA İstifası istenen Paşinyan’dan erken seçim çağrısı

İstifası istenen Paşinyan’dan erken seçim çağrısı

İstifası istenen Paşinyan’dan erken seçim çağrısı / Haberimo.com

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Meclisi’nde yaptığı konuşmada muhalefetle uzlaşılması halinde erken seçime gidilebileceğini açıkladı.

Ermenistan ordusunun Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetini istifaya davet eden muhtıra yayınlamasından sonra ülkede siyasi gerilim artmaya devam ederken, Başbakan Paşinyan, Ermenistan Meclisi’nde yaşanan olaylara ilişkin konuşma yaptı.

Paşinyan’ın konuşması sırasında polis ekipleri ve keskin nişancılar tarafından meclis binasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, meclis toplantısı sırasında muhalefet destekçileri ise, meclis binası önünde toplanarak Paşinyan’a yönelik istifa çağrılarını yineledi.

“2021 YILI İÇERİSİNDE ERKEN SEÇİM YAPABİLİRİZ”

Gösterilerin ortasında meclis konuşması yapan Paşinyan, bu kez ülkede erken seçime gidilebileceğini ifade ederek, erken seçimlerin bu yıl içerisinde gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Başbakan Paşinyan, “Meclisteki muhalefet partileri ve milletvekilleri seçimlerin yapılmasını kabul ederse 2021 yılı içerisinde erken seçim yapabiliriz. Bu nedenle muhalefet gruplarının liderlerini görüşmeye ve istişarelerde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

MUHALEFETE DİYALOG ÇAĞRISI

Paşinyan’ın meclis toplantısındaki konuşmasının ardından Ermenistan Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan ise konuşmasında, ülkedeki siyasi krizin çözümü için muhalefet ile istişarelere hazır olduklarını kaydetti.

Ülkede yeni krizlerin oluşmaması gerektiğine dikkat çeken Avinyan, “Ülkeyi yönetenler, her şeyden önce iç siyasi krizin çözümü için çaba harcıyor ve muhalefet ile bu yönde istişarelere hazır. Gündemimiz ortada. İç siyasi krizin çözülecek ve çözülemeyecek yönleri konusunda her türlü istişarelerde bulunmaya hazırız. Yeni krizlerin ortaya çıkmaması gerekiyor ve mevcut kriz istişareler ile sonlandırılmalı” ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN’IN KONUŞMASI SONRASI PROTESTOLAR SONA ERDİ

Ermenistan Meclisi önünde toplanan muhalefet destekçileri, meclis oturumunun kapatılmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhalefet destekçileri tarafından yapılan açıklamada, Meclis Binası önündeki caddede kurulan çadırlarda Paşinyan’ın istifasını beklemeye devam edecekleri belirtilirken, muhalefet liderlerinin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ile tekrardan görüşme talebinde bulunduğu kaydedildi.

ÖNE ÇIKANLAR

AB: Çin’e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

AB: Çin'e Covid-19 aşısı dahil her türlü desteğe hazırız

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırı sağcı bakanın Mescid-i Aksa’ya “baskın” yaptığını söyledi: Provokatif eylemi kınıyoruz

İsrail'de Netanyahu-aşırı sağ işbirliğinin, Türkiye ile normalleşmeyi olumsuz etkileyebileceği konuşuluyordu

Black Eyed Peas’in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Black Eyed Peas'in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

Most Popular

BESYO VE POMEM KURSU ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR ETTİ

Haliliye Belediyesi tarafından eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, hayallerine hazırlanıyor. Antrenörler eşliğinde parkurlara hazırlanan gençler, ücretsiz olarak verilen...

KARAKÖPRÜ’NÜN TÜM TESİSLERİ GENÇLERİN HİZMETİNDE

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençlere yönelik çalışmaları hakkında bir değerlendirmede bulunarak, Karaköprü gençliği ve spora yönelik çalışmalarını anlattı.

BAŞKAN GÜLPINAR’IN BURS TARİHİ VE KRİTERLERİ BELLİ OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dilegetirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonrailk adımı attı.

Suruç’ta DEM Parti Eş Başkanları Göreve Resmen Başlıyor!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde DEM Parti'ye önemli bir zafer kazandıran Eş Başkanlar Ayten Kaya ve Müslüm Baran, seçim...

DEM Partili Serra Bucak Küçük’e Mazbata Verilmiyor İddiası!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na yüzde 64.06 oy oranıyla seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, mazbatasını almak üzere gittiği YSK'da beklenmedik bir...
izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan