samsun erkek arayan kadınlar
Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana Sayfa SPOR Formula 1'de sıradaki durak ABD

Formula 1’de sıradaki durak ABD

 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda heyecan, ABD’de yapılacak sezonun 17. yarışıyla sürecek.

ABD’nin Teksas eyaletinin başkenti Austin’deki 5 bin 513 metrelik Amerika Pisti’nde 56 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları 24 Ekim Pazar günü TSİ 00.00’da, yarış ise aynı gün TSİ 22.00’de başlayacak.

Sezonun bitimine 6 yarış kala kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazanmak için mücadele eden Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen ile sekizinci şampiyonluğunu kovalayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın arasında 6 puanlık fark bulunuyor.

Takımlar klasmanında ise 7 yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan Mercedes, en yakın takipçisi Red Bull’un 36 puan önünde yer alıyor.

Pistin en başarılı ismi Hamilton

Bugüne kadar 6 farklı pistte 42. kez düzenlenecek olan ABD Grand Prix’sinin en başarılı ismi Mercedes’in 36 yaşındaki pilotu Lewis Hamilton.

ABD Grand Prix’sinde toplam 6 kez podyumun zirvesine çıkan Büyük Britanyalı pilot, 2016’da kariyerinin 50. zaferini bu pistte elde ederken, 2019’da da ikinci olarak kariyerinin 6. şampiyonluğunu ilan etmişti.

Hamilton’ı 5 galibiyetle Michael Schumacher, 3’er kezle de Büyük Britanyalı pilotlar Graham Hill ve Jim Clark takip ediyor.

Takımlarda ise ABD Grand Prix’sini en fazla kazanan 10 kezle Ferrari oldu.

İlk çizgide başlayan kazanıyor

Amerika Pisti’nde düzenlenen 8 yarışın tamamını ilk çizgide başlayan pilotlar kazandı.

8 yarıştan 4’ünde pole pozisyonundaki pilotlar, diğer yarısında ise ikinci sıradan start alan pilotlar damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Son 6 yarışta pole pozisyonu Mercedes’in

ABD Grand Prix’sinde son 6 yarışın sıralama turlarında en hızlı isimler Mercedes pilotları oldu.

2014 ve 2015’te Nico Rosberg, 2016, 2017 ve 2018’de Lewis Hamilton, 2019’da ise Valtteri Bottas pole pozisyonunu kazandı.

Amerika Pisti’nin ev sahipliği yaptığı ilk iki yarışın (2012 ve 2013) sıralama turlarını ise o dönem Red Bull pilotu olan Alman Sebastian Vettel aldı.

Formula 1’de ABD Grand Prix’si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde:

Pilotlar

1.Max Verstappen (Hollanda): 262,5 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 256,5 puan

3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 177

4. Lando Norris (Büyük Britanya): 145

5. Sergio Perez (Meksika): 135

Takımlar

1. Mercedes 433,5

2. Red Bull: 397.5

3. McLaren: 240

4. Ferrari: 232,5

5. Alpine: 104

 

ÖNE ÇIKANLAR

KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ SPOR KURSLARIYLA HAYALLERİNE KOŞUYOR

Karaköprü Belediyesinin sporcu bir nesil parolasıyla yürüttüğü spor kurslarında çocuklar hayalleri olan spor branşlarında ücretsiz temel eğitim alıyor

GALATASARAY’IN AVRUPA LİGİ RAKİBİ SPARTA PRAG HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Galatasaray'ın Avrupa Ligi play-off turu rakibi belli oldu. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off aşamasında Sparta Prag ile karşılaşacak. Peki, Galatasaray'ın Avrupa Ligi rakibi...

GALATASARAY’IN UEFA AVRUPA LİGİ’NDEKİ RAKİBİ BELLİ OLDU

Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. tamamlayan temsilcimiz Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Sparta Prag oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde...

Most Popular

BESYO VE POMEM KURSU ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR ETTİ

Haliliye Belediyesi tarafından eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, hayallerine hazırlanıyor. Antrenörler eşliğinde parkurlara hazırlanan gençler, ücretsiz olarak verilen...

KARAKÖPRÜ’NÜN TÜM TESİSLERİ GENÇLERİN HİZMETİNDE

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençlere yönelik çalışmaları hakkında bir değerlendirmede bulunarak, Karaköprü gençliği ve spora yönelik çalışmalarını anlattı.

BAŞKAN GÜLPINAR’IN BURS TARİHİ VE KRİTERLERİ BELLİ OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dilegetirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonrailk adımı attı.

Suruç’ta DEM Parti Eş Başkanları Göreve Resmen Başlıyor!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde DEM Parti'ye önemli bir zafer kazandıran Eş Başkanlar Ayten Kaya ve Müslüm Baran, seçim...

DEM Partili Serra Bucak Küçük’e Mazbata Verilmiyor İddiası!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı'na yüzde 64.06 oy oranıyla seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük, mazbatasını almak üzere gittiği YSK'da beklenmedik bir...
izmir bayan pet shop antalya rus bayan bodrum russian girls Manavgat genç bayan Beylikdüzü ukraynalı bayan Ankara türbanlı bayan